600 nynazister i Hess-march

Tysk politi var udkommanderet for at forhindre uroligheder under marchen i Wunsiedel i Tyskland, hvor Hess ligger begravet

600 nynazister deltog lørdag i en march i det sydlige Tyskland for at markere 14-årsdagen for nazisten Rudolf Hess' død.

Tysk politi var talstærkt udkommanderet for at forhindre uroligheder i forbindelse med marchen i Wunsiedel, og kirkegården i byen, hvor Hess ligger begravet, var spærret af.

Omkring 150 mennesker deltog i en moddemonstration i byen, oplyser politiet.

Der var lørdag aften ikke meldt om sammenstød. I forbindelse med omfattende politichecks ved alle indfaldsveje til Wunsiedel blev syv nynazister anholdt.

Det var den første Hess-demonstration i byen i 10 år. En tysk domstol gav fredag grønt lys for den højreorienterede demonstration med den begrundelse, at den ikke udgjorde nogen fare for den offentlige orden.

Hess, der var betragtet som den tredjemægtigste mand i Nazityskland efter Adolf Hitler og Hermann Göring, begik selvmord i Berlins Spandau-fængsel 17. august 1987. Siden har han været betragtet som en martyr blandt nynazister.
0 kommentarer
Vis kommentarer