Helles topchef var spion for Venstre

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen var op til folketingsvalget i 2005 spion for Venstre. Han kalder anklagerne en lodret løgn

Henrik Sass Larsen - socialdemokraternes politiske ordfører og Helle Torning-Schmidts nærmeste fortrolige - var stikker i sit eget parti i en lang periode op til folketingsvalget i 2005. Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Som selvbestaltet spion videregav Sass Larsen stribevis af fortrolige oplysninger til Venstre, hvis ministre løbende blev informeret om den socialdemokratiske oppositions hensigter. Det bekræfter flere Venstre-politikere overfor avisen.

Sass Larsens motiv til at optræde illoyalt var at undergrave Mogens Lykketoft, der fra 2002 til 2006 var formand for Socialdemokratiet.

Jens Rohde, der var Venstres politiske ordfører fra 2001 og indtil han i september 2006 blev direktør for TV2 Radio, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at Henrik Sass Larsen har videregivet fortrolige oplysninger.

- Det er helt vanvittige beskyldninger. Det er aldeles grotesk. Jeg har ikke på noget tidspunkt afleveret oplysninger om socialdemokratisk strategi eller noget som helst andet til Venstre, siger Henrik Sass Larsen til Ekstra Bladet.

Han kalder Rohdes beskyldninger for en smædekampagne og er rystet over, at Jens Rohde på den måde blander sig i valgkampen.

Læs mere i Ekstra Bladet lørdag, der kan købes online her .

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere