Danskerne skal overvåges

Regeringen fremlægger handlingsplan for terrorbekæmpelse, der giver mere overvågning, mere efterretningsarbejde og flere beføjelser til politiet

Danmark bliver fremover et mere overvåget land med et politi og to efterretningstjenester, der har større beføjelser, end det er tilfældet i dag. Det er konsekvensen af den såkaldte handlingsplan for terrorbekæmpelse, som VK-regeringen fremlagde onsdag.

Handlingsplanen følger op på de 49 anbefalinger om terrorbekæmpelse, som en embedsmandsgruppe kom med tidligere på måneden. Selv om VK-regeringen har valgt at følge langt de fleste af anbefalingerne, så sendes visse forslag i første omgang til hjørnespark i arbejdsgrupper med henvisning til, at regeringen ønsker at overveje forslagenes praktiske og politiske konsekvenser nøjere.

Dette gælder blandt andet forslagene om telefonaflytning af hele boligområder, øget tv-overvågning af frit tilgængelige områder, samt forslagene om at begrænse adgangen for udlændinge som udviser 'demokratifjendtlig adfærd'.