Der skal være plads til sex i det fri

Det står skidt til med frisindet i det danske samfund, mener Enhedslisten. Der bør være højere til loftet - og plads til sex i det fri

Johanne Schmidt-Nielsen, der stiller op for Enhedslisten, plantede onsdag buske i Ørstedsparken i København. Hun vil frisindet tilbage - og bedre mulighed for at dyrke sex i det fri. (Foto: Bjørn Stig  Hansen)
Johanne Schmidt-Nielsen, der stiller op for Enhedslisten, plantede onsdag buske i Ørstedsparken i København. Hun vil frisindet tilbage - og bedre mulighed for at dyrke sex i det fri. (Foto: Bjørn Stig Hansen)

- Jeg har fundet et godt sted at plante dem hernede, råber Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen til sine medsammensvorne, der trækker af sted med en vogn med planter.

De er på vej ind i Ørstedsparken i det indre København, hvor Enhedslistens folketingskandidat vil plante buske.

For frisindet har trange kår i Danmark. Det burde fylde meget mere i valgdebatten, mener hun.

Onsdag lidt over middag stak hun derfor en spade i jorden og plantede en symbolsk busk på skråningen i Ørstedsparken, der er berygtet som tilflugtssted for lystne homoseksuelle (selvom københavnerne kender parken mindst lige så meget for filmfestivaler, grillfester og drinks i cafeen).

- Klaus Bondam har sagt, at han ville plante buske i parken, som blev fjernet i 2001, da flere konservative sagde, at Ørstedsparken er for familier og ikke for bøsser, siger Johanne Schmidt-Nielsen til ekstrabladet.dk ved parkens søbred.

Plads til mænd der kysser hinanden
Men bøsser kan jo også være familier, som hun siger. Det handler om, at der skal være plads til alle. Også i det offentlige rum.

- Det kan ikke være rigtigt, at to mænd ikke kan holde hånd eller kysse i en park - eller have sex for den sags skyld - uden at blive overfaldet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hver syvende homoseksuelle er blevet udsat for 'hate crimes', fortæller hun. Og det skal der gøres op med.

- Det skal registreres, ikke kun, når der bliver fældet dom. Politiet og sygeplejersker skal - som i Canada - uddannes til at håndtere hate crime-anmeldelser. Og så skal der laves kampagner mod hate crime, siger den 23-årige politiker.

Er dit budskab, at der skal være plads til sex i det fri?

- Ja , det synes jeg, der skal være. Det bør der være rummelighed nok til i vores samfund.

En kollega sagde til mig, at han synes det lød lidt latterligt ...

- Latterligt ...? Det synes jeg faktisk ikke, det er. Det seksuelle frisind har det dårligt her i landet. Når Tom Benkhe, medlem af Folketinget for de konservative, kan sige, at en familie består af en far og en mor, for det siger Gud, så er der noget galt.

Johanne Schmidt-Nielsen kaster et blik hen på sin nyplantede busk. Så siger hun

- I virkeligheden burde det jo være Venstre, der stod her og plantede buske - Danmarks liberale parti ...