USA og Tyskland advarer Rusland mod raketsalg

Udenrigsministrene John Kerry og Guido Westerwelle tager afstand fra, at Rusland sender raketter til Syrien.

USA og Tyskland advarer Rusland mod at sende våben til den syriske præsident, Bashar al-Assads, regime og siger, at det kan ødelægge chancerne for at bringe krigens parter i Syrien til fredsforhandlinger.

Efter et møde i Washington med Tysklands udenrigsmister, Guido Westerwelle, siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, at salg af russiske våben til Syrien kan true Israels sikkerhed.

USA og Rusland er gået sammen for at få fredsforhandlinger op at stå i Geneve i løbet af juni, men det er endnu usikkert, om parterne i konflikten vil møde op.

- Hør nu, det er ikke særligt befordrende at sende S-300 til regionen, mens man forsøger at organisere denne fred og skabe fred, lyder det fra Kerry.

- Stop volden og kom til forhandlingsbordet, siger Westerwelle henvendt til Assad.

Han betegner det som "fuldstændig forkert", at Rusland vil sende S-300 raketter til det syriske regime.

Den syriske præsident gav i et tv-interview torsdag indtryk af, at Syrien havde modtaget den første forsendelse af russiske S-300-missiler.

- Alle aftaler med Rusland bliver overholdt, og nogle er faldet på plads for nylig, sagde Assad i interviewet, da han blev spurgt om leveringer af missiler fra Rusland.

S-300 er et avanceret jord-til-luft missil, der både kan nedskyde fly og ballistiske missiler.

Ifølge flere russiske medier er våbnene dog endnu ikke blevet leveret til Assads styre, selv om aftalerne er på plads.

Israel siger, at russiske raketleverancer til Syrien vil blive opfattet som en trussel.

Israels forsvarsminister, Moshe Yaalon, konstaterede torsdag, at den israelske stat vil vide, hvordan den skal reagere, hvis russerne fortsætter med at give Syrien missiler.

Israel har to gange i år angrebet våbenlagre, der indeholdt iranske våben, i Syrien.

De var angiveligt tiltænkt den libanesiske gruppe Hizbollah, der støtte Bashar al-Assad og samtidig er blandt Israels ærkefjender.

0 kommentarer
Vis kommentarer