Espersen om to-årig på liste: Ikke vores ansvar

At en mor til 2,5 år gammel dreng på Dansk Folkepartis liste over de danskere, der snart får statsborgerskab, nu vil politianmelde partiet, gør ikke indtryk på Søren Espersen

Dansk Folkepartis annonce med navnene på omkring 700 danskere, der snart får dansk statsborgerskab, har skabt hed debat.

Navnene bliver nemlig præsenteret under overskriften 'En på listen er til fare for Danmarks sikkerhed', og det har fået en mor til en 2-årig dreng på listen til at reagere.

Hun frygter, at hendes søn for altid vil stå på en liste over mulige terrorister. Derfor vil hun nu anmelde Dansk Folkeparti til politiet.

Se også: Mor politianmelder DF - to-årig stod på listen

Det gør imidlertid ikke indtryk på Dansk Folkepartis Søren Espersen.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det må hun selv om, lyder svaret på spørgsmålet om, hvordan han har det med at blive politianmeldt.

- Hun undrer sig jo over, at hendes søn overhovedet er på listen under den overskrift, I har lavet. Kan du forstå hendes undren?

- Nej, det kan jeg ikke forstå. Der er formodentlig ikke nogen, der beskylder hendes 2-årige søn for at være til fare for landets sikkerhed. Det er jo heller ikke vores liste, men regeringens. Og han skal jo også være på listen, hvis han vil have dansk statsborgerskab. Derfor vil der givetvis også være børn på listen, siger Søren Espersen.

Se også: DF puster til fremmedhadet

- Men er I ikke også med til at kriminalisere drengen med jeres overskrift?

- Nej. Det er regeringen, der kriminaliserer alle andre, fordi de nægter at pille den mand af, som er til fare for landets sikkerhed. Og vi vil ikke acceptere, at nogen, der udgør en fare, får dansk statsborgerskab, siger Søren Espersen.

Se også: DF kaster mistanke over hundredvis i annonce

Moderen frygter, at hendes søn nu altid vil stå på en liste over mulige terrorister. Kan du forstå hendes frygt?

- Det er Morten Bødskovs (justitsministerens, red.) ansvar. Det har ikke noget med os at gøre, siger Søren Espersen.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer