Putin om Obama: Vi skændes og bliver sure på hinanden

- Vi er kun mennesker, lyder det fra den russiske præsident

En veloplagt Vladimir Putin møder den internationale presse. (Foto: AP)
En veloplagt Vladimir Putin møder den internationale presse. (Foto: AP)

Ruslands Vladimir Putin medgiver, at forholdet til den amerikanske præsident, Barack Obama, til tider kan virke noget koldt og anstrengt.

Men det er kun normalt, forsikrer den russiske præsident i et åbenhjertigt interview med Associated Press

- Vi arbejder og skændes over vores uenigheder. Vi er kun mennesker. Ind i mellem bliver en af os irriteret og sur. Men jeg vil gerne understrege, at vi har en fælles interesse i at løse vores fælles problemer, siger han.

Vladimir Putin holdt onsdag en række interviews med internationale medier. Her talte han om både forholdet til USA, krigen i Syrien og om whistlebloweren Edward Snowden.

Han betegner Snowden, som en besynderlig fyr med en dyster fremtid.

- Hvordan skal han komme videre med sit liv? I realiteten har han dømt sig selv til et meget svært liv. Jeg har ikke den ringeste idé om, hvad han vil, siger Putin.

Snowden, der står bag omfattende afsløringer af ulovlig amerikansk overvågning, er sigtet for spionage i USA.

Amerikaneren har efter en flugt til Hongkong fået asyl i Rusland, hvilket har skabt frustrationer hos den amerikanske regering, som ønsker Snowden udleveret til retsforfølgelse.

Russernes beslutning om at give ham asyl fik USA's præsident, Barack Obama, til at aflyse et planlagt møde med Putin i forbindelse med det kommende G20-topmøde i Skt. Petersborg.

Putin afviser, at Snowden vil blive udleveret til USA.

- Det står klart, at vi ikke slipper ham. Han kan føle sig sikker her. Men hvad der derefter skal ske, ved jeg ikke, siger Vladimir Putin.

0 kommentarer
Vis kommentarer