Højrepolitiker overfaldt modstander under tv-debat

Ilias Kasidiaris fra det højrepopulistiske parti Gyldent Daggry

Der blev i alt stanget tre 'flade' ude under debatten. (Foto: Youtube.com)
Der blev i alt stanget tre 'flade' ude under debatten. (Foto: Youtube.com)

Se klippet i videoen over artiklen.

---------------------------

At bølgerne går højt i græsk politik i øjeblikket kommer nok ikke bag på særlig mange mennesker. Men at de går så højt, at de græske parlamentsmedlemmer begynder at slå på hinanden, er dog alligevel ret opsigtsvækkende.

Læs også: Græske ny-fascister opnår valg-succes

Statsanklageren i Athen har ikke desto mindre beordret arrestation af Ilias Kasidiaris fra højrepartiet Gyldent Daggry, efter at han gik fuldstændig amok under en tv-transmitteret valgdebat.

Ilias Kasidiaris farede i flint, efter at Rena Dourou fra det venstreorienterede parti, Syriza, under debatten bragte Ilias Kasidiaris’ fortid på banen. Kasidiaris var involveret i et væbnet røveri i 2007, men den historie havde han altså ikke lyst til at høre på under debatten.

Først smed den opfarende nynazist et glas vand i hovedet på Rena Dourou, og derefter slog han Liana Kanelli, et kommunistiske parlamentsmedlem fra KKE, i ansigtet hele tre gange, da hun rejste sig op for at protestere.

Efterfølgende forlod Ilias Kasidiaris tv-studiet, selv om tv-folkene forsøgte at få ham til at blive indtil politiet kom.

LÆS OGSÅ: Ekspert: EU-lande risikerer politisk kaos

Tv-debatten var en del af optakten til det uhyre vigtige parlamentsvalg Grækenland, der bliver afholdt 17. juni.

Gyldent Daggry sendte chokbølger igennem Europa, da det lykkedes partiet at komme ind i det græske parlament ved valgt 6. maj. Partileder Nikos Michaloliakos argumenterede blandt andet for, at der ikke var gaskamre i Auschwitz.