Bog: Obama-lejren overvejede Clinton som vicepræsident

I 2011 blev der ifølge ny bog arbejdet seriøst med idéen om at gøre Hillary Clinton til vicepræsident

Toprådgivere i præsident Barack Obamas inderkreds overvejede i al hemmelighed at gøre Hillary Clinton til vicepræsident forud for valgkampen i 2012.(AP)
Toprådgivere i præsident Barack Obamas inderkreds overvejede i al hemmelighed at gøre Hillary Clinton til vicepræsident forud for valgkampen i 2012.(AP)

Toprådgivere i præsident Barack Obamas inderkreds overvejede i al hemmelighed at gøre Hillary Clinton til vicepræsident forud for valgkampen i 2012.

Det fremgår ifølge New York Times af den nye bog "Double Down", som handler om valgkampen i USA. Den er skrevet af journalisterne Mark Halperin og John Heilemann.

Ifølge bogen blev der i slutningen af 2011 - hvor Obama stod skidt i meningsmålingerne - arbejdet seriøst med at udskifte vicepræsident Joe Biden med den populære Clinton, som på det tidspunkt var udenrigsminister.

Der blev blandt andet sat gang i omfattende fokusgruppe-undersøgelser, men Obamas rådgiverhold endte med at konkludere, at det radikale skridt at udskifte vicepræsidenten ikke markant ville gavne Obamas muligheder for at blive genvalgt.

Det var især William Daley, Obamas daværende stabschef i Det Hvide Hus i Washington, som ifølge "Double Down" var fortaler for at undersøge muligheden for at gøre Hillary Clinton til ny vicepræsident.

Barack Obama vandt sammen med sin vicepræsident, Joe Biden, valget i november 2012 over republikaneren Mitt Romney.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere