Konservative vil have bredbånd på finansloven

De Konservative jagter en aftale med regeringen om endnu en udvidelse af boligjobordningen

De Konservative vil have endnu flere danskere koblet op på hurtigt bredbåndsinternet, og derfor går partiet nu efter at få området sat på finansloven, skriver Computerworld.

Når erhvervsordfører Brian Mikkelsen og resten af partitoppen torsdag skal forhandle næste års statsbudget med finansminister Bjarne Corydon (S), er det med ønsket om at udvide den såkaldte boligjobordning, så man også kan få fradrag for at blive koblet på fibernettet.

- For mange mennesker og især i yderområderne koster det mange penge, måske 5000 kroner, at blive koblet på bredbåndsnettet. Hvis man kan få fradrag, betyder det, at mange flere vil blive tilsluttet, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Det Konservative Folkeparti vil afsætte 150 millioner kroner til ordningen, og det vil ifølge partiet give 60.000 tilslutninger og også skabe cirka 700 nye arbejdspladser.

- Vi ved, at bredbånd skaber vækst, især i udkantsområderne. Det viser erfaringerne fra udlandet. Der kan blive skabt virksomheder og innovation hjemmefra, siger Brian Mikkelsen.

De Konservative har tidligere bragt boligjobordningen i spil i forhandlinger med regeringen, og ordningen, som blev lanceret af den tidligere VK-regering, blev derfor også udvidet som en del af vækstplanen, der blev landet i foråret.

Dengang blev ordningen udvidet til også at omfatte udgifter til sommer- og fritidshuse.

Selvom alt peger i retning af, at regeringen lander en samlet finanslovaftale med Enhedslisten, håber Brian Mikkelsen, at regeringen vil være med til en delaftale på området.

- Det vil give udkantsområderne et gevaldigt boost. Undersøgelser i Sverige viser, at hver krone investeret i fibernet giver afkast på halvanden krone på fem år.

- Derfor tror jeg også, at regeringen er parat til at gå ind og lave en delaftale på dette område, siger Brian Mikkelsen.

Konservative skal til forhandlingsbordet torsdag, og det samme skal Liberal Alliance. Venstre og Dansk Folkeparti skal ind onsdag, mens Enhedslisten har været kaldt til en række møder de seneste dage.