Borgmester-aspirant står til storsejr i New York

Venstrefløjs-demokraten Bill de Blasio ventes ifølge målingerne at blive millionbyens næste borgmester

Millioner af newyorkere går tirsdag til stemmeurnerne for at vælge en ny borgmester, og meningsmålingerne tyder på et kursskifte i USA's største by.

Demokraten Bill de Blasio, som ligger på venstrefløjen i sit parti, er storfavorit til at efterfølge den uafhængige milliardær-politiker Michael Bloomberg, som har været ved roret de seneste 12 år og ifølge reglerne ikke kan stille op igen.

Hvis Blasio bliver New Yorks 109. borgmester i rækken, agter han at ændre sin forgængers økonomiske politik.

New York er nemlig blevet to byer - en for de rige, og en for de fattige - mener han, og derfor vil han vil øge skatten for de rigeste. Blandt andet for at bygge 200.000 nye boliger, som almindelige mennesker har råd til, lyder det.

Privat er 52-årige Blasio en del af en atypisk familie. Han er hvid og gift med en sort kvinde, der inden ægteskabet var lesbisk.

Hans multietniske familiebaggrund passer godt til den mangefarvede millionby på USA's østkyst, hvor cirka 65 procent af befolkningen skønnes at være sorte, latinoer eller asiater.

Bill de Blasio ligger meget lunt i svinget i meningsmålingerne forud for valget, og han står til 65-70 procent af stemmerne, mens den republikanske borgmesterkandidat, Joe Lhota, ligger til 20-25 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere