Avis: Briter kører hemmelig overvågning i Berlin

Mens USA angiveligt har lukket for overvågningen i Berlin, driver det allierede Storbritannien en lyttepost

Noget tyder på, at Storbritannien har en finger - eller et øre - med i spillet, når det kommer til aflytning af den tyske regering og forbundskansler Angela Merkel.

Se også: Tyske spionchefer i USA for at klinke skårene med NSA

Avisen Independent skriver, at briterne har et netværk af "elektroniske spionposter" blot et stenkast fra Forbundsdagen og kansler Merkels kontor.

Dokumenter, som den amerikanske whistleblower Edward Snowden har lækket, er baggrund for den nye afsløring.

Se også: Edward Snowden skriver brev til Merkel

Luftfoto, lækkede dokumenter fra efterretningstjenesten NSA og informationer om tidligere spionaktiviteter i Tyskland peger alt sammen i retning af, at briterne driver deres egen overvågningsstation tæt på den tyske regering og kansleren.

Avisen skriver, at briterne benytter højteknologisk udstyr placeret på toppen af ambassadens tag.

Se også: Thorning udelukker ikke overvågning af almindelige danskere

Overvågningsaktiviteterne, som ledes af den britiske efterretningstjenestes hovedkontor i Cheltenham, bliver angiveligt udført i samarbejde med USA og andre allierede.

Da det kom frem i slutningen af oktober, at USA skulle have aflyttet Angela Merkels telefon, var det alene amerikanerne og tjenesten NSA, der fik skylden.

Ifølge Independent har USA lukket deres overvågning i Berlin på grund af sagen med Merkel, som straks tog personlig kontakt til præsident Barack Obama med krav om at stoppe aflytningen.

Se også: Medie: NSA har lyttet med på Vatikanets telefoner

Senere er det kommet frem via andre Snowden-lækkede dokumenter, at andre efterretningstjenester - også Danmark - arbejder tæt sammen med amerikanerne.

To forskellige lækkede dokumenter placerer Storbritannien i inderkredsen af USA's allierede i samarbejde med tre andre, mens Danmark er kategoriseret i gruppe to.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere