Valg i New York: USA's største by får ny borgmester

Newyorkerne har for første gang siden 1989 valgt en demokrat som byens politiske chef

Bill de Blasio - ny borgmester i New York. (Foto:AP)
Bill de Blasio - ny borgmester i New York. (Foto:AP)

Venstrefløjs-demokraten Bill de Blasio er blevet valgt som ny borgmester i New York, rapporterer CNN.

Han afløser den uafhængige milliardær-politiker Michael Bloomberg, som efter 12 år og tre embedsperioder ikke kan stille op til valget i USA's største by.

Blasio gik til valg på at ændre sin forgængers økonomiske politik. Budskabet i kampagnen var, at New York er blevet to byer - en for de rige og en for de fattige, lyder det.

Derfor agter demokraten at øge skatten for de rigeste. Blandt andet for at bygge 200.000 nye boliger, som almindelige mennesker har råd til.

Atypisk familie
Privat er 52-årige Blasio en del af en atypisk familie. Han er hvid og gift med en sort kvinde, der inden ægteskabet havde et forhold til en kvinde.

Hans multietniske familiebaggrund passer godt til den mangefarvede millionby på USA's østkyst, hvor cirka 65 procent af befolkningen skønnes at være sorte, latinoer eller asiater.

Bill de Blasio afløser officielt Michael Bloomberg i starten af januar og bliver dermed den 109. borgmester i New Yorks historie.

Det er ifølge The Guardian første gang siden 1989, at newyorkerne vælger en demokrat til deres borgmester. Før Bloomberg var republikaneren Rudy Giuliani i spidsen for bystyret gennem en årrække.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere