S-boss: Stop for rejse-fråseriet

Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat i Aalborg tager afstand fra sin forgængers og andre lokalpolitikeres rejseaktivitet med ægtefæller

- Det er ikke acceptabelt. Politikerne bør i fremtiden selv betale, hvis de vil have en ledsager med, siger socieldemokraternes nye borgmesterkandidat i Aalborg, Thomas Kastrup--Larsen. (Foto: Rene Schütze).
- Det er ikke acceptabelt. Politikerne bør i fremtiden selv betale, hvis de vil have en ledsager med, siger socieldemokraternes nye borgmesterkandidat i Aalborg, Thomas Kastrup--Larsen. (Foto: Rene Schütze).

Den rejselystne Aalborg-borgmester Henning G. Jensen (S) skal ikke regne med nogen belønningsrejser for tro tjeneste, når han stopper til Nytår. Hans partifælle og afløser som borgmesterkandidat, Thomas Kastrup-Larsen vil lave de kritisable rejsevaner om i Aalborg byråd.

- Da jeg så Ekstra Bladets omtale af vores rejsevaner, tænkte jeg, at det ikke er godt det her. Den slags er ganske enkelt ikke i tråd med tiden. Det er ikke acceptabelt. Hvis jeg bliver borgmester, vil jeg straks sætte en regelændring på dagsordenen. Politikerne må i fremtiden selv betale, hvis de vil have en ledsager med, siger han.

– Ser ikke godt ud i Ekstra Bladet, siger du. Fænomenet er ikke nyt. Er det, fordi vi har bragt det frem, du vil ændre det?

– Ja, det er det. Det er en god anledning til at rette noget, som jeg faktisk mener, er forkert. Med et borgmesterskifte er det en ny kost, der skal feje, og den kan passende starte med det her. Min stil er en anden end Henning G. Jensens.

Rejste også selv med ægtefællen
Thomas Kastrup-Larsen har trods sin modstand mod kommunalt betalte ægtefæller eller andre private ledsagere, selv brugt ordningen.

– Det er rigtigt. Mine kone har været med to gange. Den ene gang, betalte hun selv, den anden gang, i Schweiz for syv-otte år siden, betalte kommunen. Det tog jeg imod, men nu synes jeg ikke, den slags er i orden.

Ingen tilbagebetaling

– Med det standpunkt mener du så, at de politikere, deriblandt dig selv, der har taget imod betalingen for ledsageren, skal betale tilbage?

– Nej, det er sket i en tid, hvor det har været besluttet i byrådet, at sådan er det. De rejser er foretaget i overensstemmelse med de traditioner og regler, der har gjaldt. Så bør vi ikke pludselig opkræves betaling.

- Jeg mener, vi skal lægge det bag os og sikre, at fremtidige rejser dels har et betydeligt større fagligt indhold, dels at kommunen kun betaler for de politikere og embedsmænd, der foretager en sagligt begrundet udlandsrejse.

Se også: Politikere rejser med ægtefæller - du betaler

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere