Kommission i Kosovo annullerer valgresultat

Voldelige episoder under weekendens valg i Kosovo udskyder valghandlingen i tre valgsteder

Den centrale valgkommission i Kosovo har besluttet at annullere resultaterne fra tre valgsteder ved weekendens lokalvalg i Kosovo.

Nær Kosovos grænse til Serbien ødelagde forklædte serbiske ekstremister valgurner, gennempryglede vælgere og sprøjtede tåregas mod vælgere, der ventede på at stemme. Voldsepisoderne fik afbrudt valghandlingen i talrige stemmelokaler.

- Valgmaterialet fra tre valgsteder i Mitrovica var fuldstændig ubrugeligt, og den centrale valgkommission har besluttet at annullere resultatet.

- Datoen for en ny afstemning vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, siger kommissionsmedlem Nenad Rikalo til den statslige serbiske tv-station RTS.

Både EU's udenrigschef, Catherine Ashton, og Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har taget kraftig afstand fra de voldelige episoder under weekendens valg i Kosovo.

Soldater fra Nato-styrken KFOR måtte søndag gribe ind i byerne Mitrovica og Zvecan efter flere voldelige episoder.

Ved lokalvalget i Kosovo skulle 1,7 millioner stemmeberettigede vælge borgmestre i Kosovos 36 kommuner.

Kosovo, hvor omkring 90 procent af befolkningen er etniske albanere, erklærede sig i 2008 uafhængig af Serbien.

Både det serbiske mindretal og nabolandet Serbien nægter dog fortsat at anerkende regeringen i Kosovos hovedstad, Pristina.

Catherine Ashton har indkaldt den serbiske premierminister, Ivica Dacic, og Kosovos premierminister ,Hachim Thacim, til Bruxelles for onsdag at drøfte sagen med de to politiske ledere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere