Politikere rejser med ægtefæller - du betaler

Aalborgs byråd har solid tradtion for udenlandsrejser uden fagligt indhold - med familiemedlemmer med på slæb på kommunens regning

Aalborgs borgmester Henning G. Jensen har ingen moralske skrupler ved at byrødder tager deres koner med på slæb på kommunens reging, når de er i udlandet. (Foto: Rene Schütze)
Aalborgs borgmester Henning G. Jensen har ingen moralske skrupler ved at byrødder tager deres koner med på slæb på kommunens reging, når de er i udlandet. (Foto: Rene Schütze)

Byrødderne i Aalborg har tillagt sig festlige rejsevaner på skatteborgernes bekostning. Ofte med familiemedlemmer som ledsagere - på kommunens, det vil sige skatteborgernes penge.

Siden maj 2010 har byrådsmedlemmer foretaget 29 rejser, ofte til venskabsbyer, som Aalborg har 33 af. På flere af dem har de medbragt deres ægtefæller. Det viser en rejsegennemgang, Ekstra Bladet har foretaget sammen med radio24syv, der bringer flere interviews om sagen her til morgen i tidsrummet 6.00-9.00 og igen i eftermiddag klokken 15-18.

En meget stor del af rejserne er helt uden fagligt og sagligt, men derimod masser af festligt indhold. Det synes borgmester Henning G. Jensen (S) er helt i orden.

- Det gør vi, fordi det har vi besluttet i magistraten, siger han.

Hør interview med Henning G. Jensen her:

</p><p>Han og hustruen Birgit Nielsen holder sig bestemt ikke tilbage. De deltager i flere rejser, bl.a. da den danske by Solvang i Californien fejrede sit 100 års byjubilæum i 2011. Her deltog også borgmesterens partifælle Kristian Schnoor og dennes hustru Lea Schnoor. Den samlede regning på fly og hotel til de to par løb op i knap 41.000 kroner.</p><a id="_0e323e28-e553-4cc2-976b-26d5ff86d9d5" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4584328.ece">Se listen: Her er politikernes rejsefrås med fruer</a><br /><br /><p>Men borgmesteren og socialdemokraterne er langt fra de eneste rejseaktive byrådsmedlemmer i Aalborg. Byrådsmedlem Mads Sølver Pedersen (V) og frue, Gitte Sølver Pedersen og byrådsmedlem Vibeke M. Gamst (K) har således deltaget i udlandsrejser med programmer, der udpræget af kendetegnet ved fest og spisning i henholdsvis Riga i Letland og Antibes på den franske riviera.</p><p>Rejseriet vækker forargelse hos en af dem, som ved det kommende valg forsøger at komme ind i Aalborg byråd, nuværende folketingsmedlem for Enhedslisten, Per Clausen. Han kalder adfærden uacceptabel og umoralsk og opfordrer politikerne til at betale de penge tilbage, som deres familiemedlemmers deltagelse har kostet.</p><p><b>Hør interview med Per Clausen her:</b></p><p><iframe src="http://arkiv.radio24syv.dk/7097891.ihtml?token=366db91ce1e2afcaef259f5644d6145a&amp;source=embed&amp;photo%5fid=8887636" width="350" height="210" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1" /></p><p>Det afviser borgmesteren pure.</p><p>- Jeg betaler ikke en krone tilbage, siger han til Ekstra Bladet.</p>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere