Aalborgrejser i skatteklamme

Betalte rejser til ægtefæller uden egentlige opgave er skattepligtige. Politikerne selv kan heller ikke bare køre skattemæssigt frihjul

De aalborgensiske byrådspolitikere risikerer en skatteregning, fordi de har ladet kommunen betale for deres ægtefællers deltagelse i de kommunale udlandsrejser. Politikerne selv risikerer også at komme i en skatteklemme.

Skatteadvokat Martin Bekker Henrichsen, der er partner i advokatfirmaet SKATTEADVOKATERNE er klar i mælet i sin vurdering af Aalborg-politikernes udlandsrejser.

– Hvis ægtefællerne ikke har klare, faglige opgaver at udføre for kommunen på disse rejser, så skal der betales skat af rejsernes værdi, siger advokat Martin Bekker Henrichsen til Ekstra Bladet.

Det gælder i nogle tilfælde også politikernes rejser.

– Hvis det er ren fest det hele, så er det at sidestille med en ferierejse, og sådan en skal beskattes. Der skal være et væsentligt fagligt indhold i sådan en rejse, for at den skattemæssigt kan betragtes som en arbejdsrejse, siger skatteadvokaten.

Har ikke betalt skat
Hverken borgmester Henning G. Jensen eller hans partifælle, byrådskollega og tidligere viceborgmester Kristian Schnoor har betalt skat af den festrejse til Solvang i Californien i 2011, hvor de begge medbragte deres koner.

– Mine skatteforhold er anliggende mellem mig og Skat. De må jo henvende sig, hvis jeg har gjort noget forkert, siger borgmester Henning G. Jensen til Ekstra Bladet.

Heller ikke Venstre-folkene Mads Sølver Pedersens, Mads Duedahls og socialdemokraten Anne Kirsten Olesens ledsageres rejse er blevet beskattet. Det er ikke lykkedes at få forelagt skattespørgsmålet for Vibeke M. Gamst (K) og Arne B. Schade (S), der også har haft private rejseledsagere på kommunens regning.

Belønnings-rejse
Kristian Schnoors og frues deltagelse læner sig op ad en ren belønningstur. Ifølge borgmesteren blev den udløst af ingen anden grund, end at Schnoor stoppede som viceborgmester.

Se også: Politikere rejser med ægtefæller - du betaler
Dén omstændighed gør det ifølge Martin Bekker Henrichsen hverken værre eller bedre for Kristian Schnoor.

– I skattemæssig sammenhæng er årsagen til udvælgelsen af rejsen ligegyldig. Det afgørende er, om han udfører en kommunal opgave på rejsen. Det samme gælder hans kone, siger han.

Kender jeg ikke noget til
Kristian Schnoor kender trods sine mange år i politik, der også omfatter en borgmesterpost i den tidligere Sejlfjord Kommune, intet til den slags regler.

– Hverken jeg eller min kone har betalt skat af vores rejser til Solvang. Jeg opfatter rejsen som en del af mit arbejde i byrådet. Jeg anede ikke, at der var en regel om, at der muligvis skal betales skat. Det har ingen oplyst mig om. Men hvis der kommer et krav, så må jeg jo betale.

Fik et andet svar
Det samme er Venstrefolkene Mads Sølver Pedersen og Mads Duedahl. Begge siger dog til Ekstra Bladet, at de har rejst i god tro, da de før rejserne undersøgte skattespørgsmålet og fik at vide, at der ikke var problemer.

– Jeg blev af bedt af magistraten om at tage til Riga. Derfor undersøgte jeg det skattemæssige og fik at vide, at da min kone var decideret inviteret, indgik hun i den kommunale repræsentation, og at hendes rejse derfor var skattefri, siger Mads Sølver Pedersen.

Se også: Aalborg-borgere: Rejs løs - betal selv
Se også: S-boss: Stop for rejse-fråseriet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere