Løkke efter diæt-kritik: Jeg har betalt for meget i skat

Klimaformanden afviser på Facebook, at der er grund til at dobbelttjekke, om han har betalt den skat, han skal

Ifølge Løkke selv er der ingen grund til at tjekke op på hans skatteforhold (Foto: Jens Dresling)
Ifølge Løkke selv er der ingen grund til at tjekke op på hans skatteforhold (Foto: Jens Dresling)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forsikrer på Facebook om, at der er styr på hans skatteforhold.

Der sker, efter at klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, har modsagt sin formand i en sag om udbetalte diæter i 2012.

Oplysningerne fik SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, til at opfordre Løkke til at tjekke med skat, om han nu også har betalt det korrekte beløb.

- I forlængelse af Berlingskes historie om rejsediæter, opfordrer SF mig til at sikre, at jeg betaler den skat, jeg skal. Tak for det gode råd. Fulgte det, før jeg fik det, skriver Løkke på Facebook.

- Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold, fortsætter han.

Løkke adresserer ikke, at han ifølge GGGI fik udbetalt diæter for 8784,50 kroner i 2012, selvom han tidligere har nægtet enhver udbetaling det år fra GGGI.

- Ifølge vores oplysninger i GGGI - hvilket også står i de allerede offentliggjorte bilag - så er diæterne i henhold til vores regler udbetalt til formanden i forbindelse med forretningsrejserne i 2012, siger GGGI-talsmand Mike Sullivan til Berlingske.

På det historiske pressemøde 20. oktober sagde Venstreformanden til gengæld sådan:

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013. Det er i indeværende skatteår, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI, tilføjede han.

SF mente ikke, at Berlingskes oplysningerne gav anledning til, at Løkke ligefrem skulle lægge sin selvangivelse frem. Men politisk ordfører Jonas Dahl (SF) opfordrede alligevel Løkke til at tjekke med Skat.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere