EU's lange budgetstrid lakker endelig mod enden

Europaparlamentets budgetudvalg har sagt god for budgetrammen for de næste syv år.

Europaparlamentets budgetudvalg har torsdag endelig godkendt EU's budgetramme for 2014-20 efter en langvarig strid med medlemslandene om både langtidsbudgettet og de årlige budgetter for i år og næste år.

Ifølge et tweet fra det hollandske medlem af budgetudvalget Gerben Jan Gerbrandy er langtidsbudgettet godkendt med 28 stemmer for og fem imod.

Dermed er vejen banet for, at aftalen kan blive stemt igennem i det samlede parlament ved dets møde i Strasbourg i næste uge.

Langtidsbudgettet, der i EU-jargon er kendt under forkortelsen MFF, blev forhandlet på plads mellem medlemslandene under lange, seje forhandlinger, der kulminerede på et topmøde i februar i år.

Det var her, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sikrede sig en årlig rabat på det danske kontingent til EU på en milliard kroner.

Europaparlamentet har ikke kunnet ændre på den overordnede budgetramme på omkring 1000 milliarder euro.

Men parlamentarikerne har benyttet de nye magtbeføjelser, de har fået i henhold til Lissabontraktaten, til efter medlemslandenes indbyrdes aftale at kræve indflydelse på en række ting i forhold til, hvordan pengene skal anvendes.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere