Spanske banker klar til at stå på egne ben igen

Eurogruppen ventes at udstikke kursen for, hvordan spanske banker igen kan klare sig uden hjælp udefra.

Knapt halvandet år efter at de 17 eurolande traf principbeslutning om at hjælpe fire spanske banker med op til 750 milliarder kroner, er de spanske banker nu ved at kunne klare sig selv igen.

Efter at have fået udbetalt bare 308 milliarder af de 750 milliarder lovede kroner i lån lægger den spanske finansminister under torsdagens møde i Bruxelles med sine kolleger fra de øvrige eurolande op til, at der ikke længere er brug for støtten.

- Afslutningen af Spaniens hjælpeprogram er godt nyt ikke bare for bankerne, men også for Spanien og for den europæiske økonomi, siger finansminister Luis de Guindos ved ankomsten til mødet.

Lige som det er tilfældet for Irland, der regner med at kunne forlade et mere omfattende støtteprogram til december, er der ikke brug for nogen formel beslutning fra eurogruppen for at afslutte det spanske program.

Men det forventes, at ministrene vil komme med en udtalelse om, præcis hvordan de regner med, at støtteprogrammet vil blive afsluttet.

- Spanien ser rigtig godt ud, så jeg er meget optimistisk. Vi skal nok enes om en positiv beslutning, det er jeg sikker på, siger eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, på vej ind til torsdagens møde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere