TV: Torontos skandale-borgmester tackler byråds-kvinde

Byrådet i den canadiske storby har nu reelt reduceret borgmester Rob Ford til en kransekagefigur

Et byrådsmøde i den canadiske storby Toronto udviklede sig kaotisk, da den skandaleramte borgmester Rob Ford blandt andet kolliderede fysisk med et kvindeligt medlem af byrådet.

Han råbte også ukvemsord efter flere af de personer, som overværede mødet og højlydt kritiserede ham.

Et stort flertal i byrådet stemte i sidste uge for at fratage den kontroversielle borgmester nogle af sine beføjelser, og på mandagens møde blev hans indflydelse yderligere reduceret.

Blandt andet bliver ansvaret for borgmesterkontorets budget og ansatte nu fjernet fra Ford og til viceborgmesteren.

Tidligere fodboldspiller
Den temperamentsfulde Rob Ford, en fysisk stor mand, der i sin ungdom spillede amerikansk fodbold, kæmper for sit politiske liv og har afvist flere opfordringer til at trække sig fra posten som følge af sine druk- og narkovaner.

Under mødet stormede han på et tidspunkt gennem byrådssalen og ind i et kvindeligt medlem. Ford hjalp kvinden på benene igen og undskyldte den utilsigtede tackling. Kvinden slap fra sammenstødet med en hævet læbe.

Senere skreg han "punks" efter nogle af sine kritikere på tilhørerpladserne i byrådssalen.

'Der bliver krig'
Før afstemningen om de nye indskrænkninger af Rob Fords magt advarede han sine kolleger i byrådet om, at næste års valg til byrådet risikerer at blive en beskidt affære, hvis de støttede forslagene.

- Mærk jeg mine ord, venner. Næste valg bliver en decideret krig, og jeg vil gøre alt i min magt for at besejre jer, siger Ford ifølge den canadiske tv-station CBC.

Med den yderligere magtfratagelse er Ford i realiteten reduceret til en kransekagefigur uden indflydelse.

Borgmesteren siger, at han vil bekæmpe beslutningerne fra mandagens og sidste uges byrådsmøder ad rettens vej.

Skandalen om Rob Ford begyndte for et halvt år siden, da avisen Toronto Star kunne fortælle, at den havde set en video, hvor borgmesteren ryger crack-kokain.

Ekstremt fuld
Siden har Torontos politichef, Bill Blair, bekræftet, at der findes sådan en video.

Der er mere endnu, for i sidste uge dukkede en anden video frem, og her slynger en synligt beruset borgmester om sig med trusler.

Ford har beklaget og erkendt, at han var "ekstremt beruset".

Skandale-borgmesteren har dog også sine tilhængere. Han blev i weekenden hyldet af en række fodboldtilskuere, da han ankom til kampen i ført fodboldtrøje.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere