SF: Ny sag rokker ved tilliden til PET

Regeringspartiet er ved at tabe tålmodigheden med efterretningstjenesten, som er plaget af intern uro

PET-chef Jakob Scharf. (Foto: Jens Dresling)
PET-chef Jakob Scharf. (Foto: Jens Dresling)

Det tyder på, at PET kæmper med nogle dybe problemer i sin organisation.

Sådan lyder meldingen fra SF, som er ved at 'miste tålmodigheden' med den skandaleramte efterretningstjeneste, der atter er at finde på forsiden af Ekstra Bladet i en opsigtvækkende sag.

- De dårlige historier om PET fortsætter, men dagens historie om, at fem tillidsfolk måske har klaget over, at man ulovligt har været beordret til at snage i Pia Kjærsgaards kalender topper godt nok listen, siger retsordfører Karina Lorentzen.

- Det er ret bemærkelsesværdigt, at folk fra PET er så frustrerede over situationen, at de ekstraordinært vælger at snakke med pressen, tilføjer SF-politikeren.

Ekstra Bladet skriver tirsdag, at fem navngivne tillidsfolk i PET beskylder efterretningstjenestens chef, Jakob Scharf, for at have brudt reglerne, da han angiveligt forsøgte at forhindre Pia Kjærsgaard i at besøge Christiania.

Se også: Anklage: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

Scharf beordrede en række PET-folk til at kigge i kalenderen hos den daværende DF-formand, så et besøg på fristaden med Folketingets Retsudvalg kunne lægges en dag, hvor hun ikke havde mulighed for at deltage, lyder anklagen.

Det fremgår i en skriftlig klage, som de fem tillidsfolk ifølge Ekstra Bladets kilder har sendt til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

- Det tyder på dybe problemer i organisationen og det er alvorligt, for vi skal være sikre på, at vi har en organisation, der til stadighed kan håndtere statens sikkerhed, siger Karina Lorentzen fra SF.

Hun siger, at sagen 'rokker ved tilliden til PET'.

- Jeg er ved at tabe tålmodigheden og det er fint, at Rigspolitichefen har sat noget i værk. Men når politiforligskredsen mødes i morgen, vil jeg have tryghed om, at der er en køreplan, der retter op på det dårlige samarbejdsklima, lyder det.

Se også: Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligt

Jakob Scharf er i forvejen trængt i defensiven efter en stribe dårlige sager, der blandt andet handler om det elendige arbejdsklima i efterretningstjenesten.

Mandag kom det frem, at administrationschef Mette Lyster Knudsen forlader PET med øjeblikkelig virkning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere