HK-boss misbrugte medlemsliste

Sendte valgopfordringer pr. sms til fagforeningsmedlemmer

HK-formand brugte fagforeningens medlemskartotek til at lave valgkampagne. (Privatofoto).
HK-formand brugte fagforeningens medlemskartotek til at lave valgkampagne. (Privatofoto).

Formanden for HK Midt, Martin Rasmussen fra Odense har kvajet sig ganske gevaldigt, erkender han selv, fordi han har misbrugt HKs medlemskartotek til at hverve stemmer til sig selv som S-kandidat til byrådsvalget i Odense.

I følge P4 Fyn har han brugt kartoteket til at sende sms'er ud til HK-medlemmerne, hvor han opfordrer dem til at give ham deres stemme i morgen.

- Man kan jo købe telefonnumre alle mulige steder, og så tænkte jeg bare, at der ikke skete noget ved det, når det ikke nogen steder fremgik, at det kom fra HK, men kun fra mig. Men det var torskedumt og jeg ærgrer mig nu bagefter, siger han til P4 Fyn, ligesom han ruller rundt på ryggen og undskylder alt på såvel HKs hjemmeside som på sin egen facebook-side.

Ifølge professor dr. jur Peter Blume fra Københavns Universitet har Martin Rasmussen med sin ufikse valgkampsmetode overtrådt persondataloven.

- De oplysninger skal benyttes til de formål, fagforeningen har indsamlet dem til. Medlemmerne kan ikke forvente, at deres oplysninger bruges til politiske formål, siger han professoren til den fynske regionalradio.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere