Egypten udviser Tyrkiets ambassadør

Egypten er vred over Tyrkiets støtte til Det Muslimske Broderskab og den afsatte præsident, Mohamed Mursi

Egypten har i utvetydige vendinger bedt Tyrkiets ambassadør om at forlade landet og beskylder den tyrkiske regering for at samarbejde med samfundsundergravende kræfter.

Ifølge det egyptiske udenrigsministerium støtter Tyrkiet ikke-navngivne organisationer, der er opsat på at sprede ustabilitet - tilsyneladende en henvisning til Det Muslimske Broderskab og den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Det hedder, at Tyrkiet "forsøger at påvirke den offentlige mening i strid med Egyptens interesser, og det støtter organisationer, der søger at fremme ustabilitet i landet".

Derfor er den tyrkiske ambassadør "persona non grata", siger en talsmand for udenrigsministeriet i Kairo.

Tyrkiet har været en af de skarpeste kritikere af, at hæren har afsat præsident Mursi. Det er af regeringen i Ankara blevet kaldt et "uacceptabelt kup".

Egypten anser bemærkninger, som den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, har fremsat, som "provokerende", siger den egyptiske talsmand.

Mursis Muslimske Broderskab har tætte forbindelser til det tyrkiske regeringsparti AKP.

Den demokratisk valgte Mursi blev afsat i starten af juli. Han er fængslet og afventer en retssag, hvor han er anklaget for drab på demonstranter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere