Berlusconis sorte bog

936: Født i Milano som det første af tre børn af en bankfunktionær og en hjemmegående husmor.

1960: Går ind i byggebranchen efter studier. Bygger bl. a. hele bydele i udkanten af Milano.

1973: Starter lokal tv-station.

1978: Berlusconi udvider sine aktiviteter på mediemarkedet ved at starte Fininvest. Selskabet opnår efterhånden en dominerende indflydelse på det italienske marked.

1993: Italiens statsbærende parti, De Kristelige Demokrater, oplever et lige så stort sammenbrud som sovjetkommunismen. Berlusconi bruger sit medieimperium til at starte sit eget parti.

1994: Silvio Berlusconi bliver valgt til sin første periode som ministerpræsident. Den varer kun et år, men han har vakt beundring som en mand, der har været i stand til at skabe sig en formue.

1994: Retsvæsnet kommer for første gang efter Berlusconi på grund af dubiøse økonomiske aktiviteter. Undervejs er han blevet tiltalt for bestikkelse, korruption, skattesvindel og købesex med mindreårige. Han har brugt over en mia. kr. på sit forsvar.

2001-2006: Berlusconi gør comeback som ministerpræsident. Han bruger især sin indflydelse på at indføre skrappe forældelsesfrister for økonomiske forbrydelser.

2008-2011: Alle troede, Berlusconi var død politisk, men han gjorde et overraskende comeback. Politikerleden i Italien gik uden om Berlusconi.

2009: Berlusconi må gennem historiens dyreste skilsmisse, fordi hustruen ikke vil være gift med en gammel mand, der har sex med mindreårige.

2013: Trods sin livsstil får Berlusconi 29 procent af stemmerne ved parlamentsvalget. Derefter idømmes han fire års fængsel for skattesvindel og i går syv års fængsel for magtmisbrug og købesex med en 16-årig. Hans parti Frihedens Folk bliver splittet Berlusconi genopretter Forza Italien i et forsøg på at bevare sin indflydelse og immunitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere