Tysk regering: SPD vandt vigtige slag i slutspurten

Socialdemokraterne i SPD opnåede en række synlige resultater til slut i de tyske regeringsforhandlinger

Det ser ud til, at de tyske socialdemokrater SPD har fået indrømmelser nok i de afsluttende regeringsforhandlinger natten til tirsdag, så partiets knap 500.000 medlemmer godkender aftalen og dermed regeringen.

I hvert fald har socialdemokraterne opnået en række store resultater i slutfasen af forhandlingerne med CDU og CSU, vurderer iagttager Siegfried Matlok, som er tidligere chefredaktør på Der Nordschleswiger.

- Jeg synes, at det er mere sandsynligt nu, fordi SPD på målstegen har fået mere synlige resultater, end man havde indtryk af i dagene op til, siger Matlok.

- Jeg føler mig ikke helt sikker, men i går, inden jeg kendte resultatet af aftalen, var jeg meget skeptisk over, om SPD-medlemmerne vil stemme for en stor koalition.

SPD's medlemmer skal 6.-12. december stemme om regeringsgrundlaget.

- I de resultater, vi kender indtil videre, er der flere SPD-konturer, og det slår mig, at SPD’s venstrefløj med blandt andre formanden i Slesvig-Holsten, Ralf Stegner, som har været meget skeptisk over for projektet, nu kalder det 'happy days'.

- Det viser, at også venstrefløjen kan identificere sig med det samlede resultat, siger Siegfried Matlok.

CDU har tilsyneladende slugt en del kameler. Blandt andet har forbundskansler Angela Merkel og hendes folk accepteret, at der kommer en mindsteløn, og de er også gået med til at lempe betingelserne for at få dobbelt statsborgerskab.

Det har været krav fra SPD, der til gengæld har accepteret, at skatten holdes i ro.

Også Karl Christian Lammers, som er lektor på Københavns Universitet, vurderer, at regeringsgrundlaget kan gå igennem.

- Hvis SPD’s medlemmer bifalder det, og det tror jeg nok, at de gør. Så går jeg ud fra, at det vil holde, siger Karl Christian Lammers.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere