Lars Løkke kræver undskyldning i PET-sag

Mundhuggeri i Folketingssalen: Justitsministeren gik bag om ryggen på Pia Kjærsgaard, mener Venstres formand

Lars Løkke vil have justitsminister Morten Bødskov til at give Pia Kjærsgaard en undskyldning for at have drøftet sikkerhedstiltag bag hendes ryg. Foto: Jens Dresling
Lars Løkke vil have justitsminister Morten Bødskov til at give Pia Kjærsgaard en undskyldning for at have drøftet sikkerhedstiltag bag hendes ryg. Foto: Jens Dresling

Oppositionens leder Lars Løkke Rasmussen kræver nu, at justitsministeren giver en undskyldning til Pia Kjærsgaard i sagen om den tidligere DF-formands besøg på Christiania - og PET's forsøg på at forpurre det.

Lars Løkke har lige fremsat sit krav som et spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt i Folketingets spørgetime.

Se også: Oppositionen vil riste Bødskov i Scharf-sagSe også: Pia K: Jeg er rystet og rasende

- Mener statsministeren ikke, at justitsministeren skylder Pia Kjærsgaard en undskyldning for bag hendes ryg at have konsulteret formanden for retsudvalget, øjensynligt med det sigte - på opfordring fra Politiets Efterretningstjeneste - at tilrettelægge besøget på en sådan måde, at Pia Kjærsgaard ikke kunne deltage?

Stasministeren afviste dog blankt V-formandens appel:

- I den konkrete situation vurderede formanden for retsudvalget i samråd med justitsministeren, at det planlagte besøg måtte udskydes til senere.

Se også: Anklage: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

- Det er ikke altid, man kan underholde med, hvorfor et besøg må aflyses, men det måtte det altså i den her situation, og jeg har bestemt ikke noget grundlag for at kritisere den beslutning, lød det fra statsministeren, der lukkede emnet med en syrlig kommentar:

- Jeg synes, det er underligt, at Lars Løkke Rasmussen antyder noget, som han ikke har grobund for, og det klæder ham egentlig ikke.

Baggrunden for partiledernes mundhuggeri i folketingssalen er sidste uges afsløring i Ekstra Bladet, hvor det kom frem, at PET-chef Jakob Scharf i det tidlige forår 2012 beordrede sine ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaard kalender med henblik på at forhindre hende i at deltage i et besøg på Christiania med retsudvalget.

Se også: PET-konflikten optrappes

Besøget blev i første omgang aflyst, og de menige medlemmer af udvalget blev holdt uvidende om den egentlige grund hertil. Kun den daværende formand for retsudvalget Anne Baastrup (SF) blev orienteret af justitsminister Morten Bødskov, men han indskærpede over for hende, at hun ikke måtte fortælle noget til sit udvalg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere