Topløse demonstranter: Vi pisser på præsidenten

Hundredtusinder på gaden i protest mod præsidentens EU-kurs

Er beskeden sivet ind? Ukrainske demonstranter på hug over præsidenten. (Polfoto)
Er beskeden sivet ind? Ukrainske demonstranter på hug over præsidenten. (Polfoto)

Uroen ulmer i Kijev, hvor hundredtusinder af ukrainere søndag er på gaden ved den største massedemonstration i landet i ni år i protest mod præsident Viktor Janukovitjs regering.

Budskabet var heller ikke til at misforstå, da flere topløse kvinder satte sig på hug og tissede på portrætter af Viktor Janukovitj.

'Piss off' og 'Ukraine to EU', havde de unge kvinder blandt andet skrevet på deres nøgne bryster.

 

Demonstranter brød sent søndag ind på Kijevs rådhus og besatte dele af bygningen i protest mod regeringens pludselige beslutning om ikke at underskrive en handelsaftale med EU, som ville bringe Ukraine nærmere Europa.

Præsident Janukovitj er rystet over de voldsomme optøjer, der blandt andet har sendt omkring 100 betjente på hospitalet. Han lover bod og bedring.

- Jeg vil gøre alt, hvad der er muligt for mig i mit embede for at fremskynde processen med at rykke Ukraine tættere på EU, siger han ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Ifølge øjenvidner kom det til sammenstød ved præsidentpaladset i Kijev, hvor demonstranter blandt andet brugte en traktor for at bryde gennem politiets afspærringer.

Se også: Ukraines opposition planlægger storstrejke

Sikkerhedsstyrker brugte tåregas mod aktivisterne, da de angreb de busser og metalbarrierer, som blokerer vejen til præsidentkontoret.

Den tidligere sovjetrepublik, der har 46 millioner indbyggere, er dermed blevet kastet ud i sin dybeste krise siden Orangerevolutionen i 2004.

En række kendte ukrainere har kastet sig ind i kampen mod præsidenten. Blandt andet har den hårdtslående verdensmester i boksning, Vitalij Klitsjko, anklaget regeringen for at have stjålet Ukraines ’drøm om europæisk integration’.

- Regeringen og præsidenten bør træde tilbage, lyder det fra Klitsjko.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer