Så meget koster det kommunale vækkeur

Det har kostet 400.000 kroner for Københavns Kommune at vække 25 børn, og det er for dyrt, mener Liberal Alliances byrådsmedlem Heidi Wang

De afbildede elever er fotograferet i forbindelse med en skoletest. (Arkiv-foto: Stine Larsen)
De afbildede elever er fotograferet i forbindelse med en skoletest. (Arkiv-foto: Stine Larsen)

Børne- og Familiecenter Østerbro har det sidste år haft en forsøgordning kørende, hvor de har hjulpet børn, der har en høj fraværsprocent med at komme i skole om morgenen.

Det har kostet kommunen 400.00 kroner at få 25 skolebørn igennem programmet.

- Jeg synes, at det er grotesk og under alt kritik, at man bruger så mange penge på at få 25 børn i skole. Skolebørn burde i stedet lære om solidaritet og at tage hånd om hinanden, så de kunne hjælpe med at få den udsatte skolekammerat i skole. Det kan løses meget billigere, end det bliver nu, og jeg synes, at det er et beskæftigelsesprojekt for de voksne i stedet for en hjælp, siger medlem af Sundheds - og Omsorgsudvalget og socialordfører for Liberal Alliance i København, Heidi Wang.

Områdechef for Børne- og Familiecenter Østerbro, Lillian Larsen, ser dog ikke projektet som dyrt.

- Det er jo meget forskelligt, hvordan behovet er for hver enkelt barn. De børn, der har været rigtig lang tid væk fra skolen, har der jo været et rigtig stort arbejde i også at få deres skole med på banen igen, siger hun og uddyber:

- Hele samarbejdet med barnet skole, fritidsklub, og barnets netværk, så forældrene kan tage deres ansvar tilbage, tager rigtig meget tid og kræver mange ressourcer.

Vækkeordningen kan være alt fra et enkelt opkald til barnet, når det skal stå op, til at være der rent fysisk og hjælpe barnet i skole.

Se også: Kommunen vækker søvninge skole-elever

- Vi skal bestemt ikke ud og vække alle børn i kommunen. Men vi har arbejdet efter det overordnede politiske pejlemærke, at børn skal gå i skole. Vi har valgt den skole i vores distrikt, der har haft størst problemer med fraværet, og udfra skolens fraværslister har vi kunne se, at der er elever, som ikke har været i skole i op til to år. Og når man som forældre ikke har kunne få sit barn i skole så længe, så tilbyder vi altså dem en håndsrækning, siger områdechef Lillian Larsen.

Det er kun 33 procent, der er tilbage på skolebænken igen, efter deres deltagelse i forsøgsordningen, og det er en udmærket start, mener områdechefen.

- Det er meget tilfredsstillende for os, at en tredjedel kommer fast tilbage i skolen, og vi har kun haft 1,5 medarbejder på projektet, som også ren fysisk er tilstede i hjemmene i perioder, siger hun.

80 procent af de børn, der er med i programmet, har i forvejen andre foranstaltninger hos kommunen. De sidste 20 procent er børn, der er begyndt at få problemer med fraværsprocenten, og de har også fået tilbudt støtte.

- Det er vigtigt, at børn kommer i skole for at sikre sig et bedre voksenliv. Det er ikke sådan, at vi bare kommer og tager over for forældrene, men vi prøver at hjælpen familien til at få noget bedre struktur. Det er bestemt ikke alle, der kan få denne ordning, det er jo ikke en nogen hotelservice, hvor man bare ringer og kan få sit barn vækket, afslutter hun.

Er det okay, at kommunen skal bruge ressoucer på at vække folks børn?

0 kommentarer
Vis kommentarer