Ukraines regeringschef er klar til dialog

Premierminister Mykola Asarov erklærer sig parat til at drøfte krisen i Ukraine med oppositionen.

Stop med blokaden og lad os snakke om tingene.

Det er budskabet fra Ukraines premierminister, Mykola Asarov, der tirsdag aften erklærer sig parat til at indlede en dialog med den vrede opposition.

- Vi er åben for kritik og er parat til en dialog med repræsentanter fra de protesterende og oppositionens partier, siger regeringschefen.

Men han tilføjer, at der er en betingelse.

- Demonstranterne må afslutte blokaden af regeringsbygninger og lade være med at forhindre ansatte i den statslige administration i at arbejde, siger Asarov.

Oppositionen og titusindvis af demonstranter er rasende på regeringen, der i sidste uge droppede en associeringsaftale med EU for i stedet at søge et tættere politisk og økonomisk samarbejde med Rusland.

Tidligere tirsdag forsøgte oppositionen forgæves at vælte regeringen, men regeringspartiet blev væk fra afstemningen i parlamentet i hovedstaden Kijev, og så var der for få parlamentarikere forsamlet til at gennemføre afstemningen.

Uden for parlamentet råbte tusindvis af regeringsfjendtlige demonstranter slagord mod regeringen og præsident Viktor Janukovitj, der i øvrigt rejste på besøg til Kina tirsdag.

"Skam" og "Revolution", råbte de blandt andet.

Den tidligere bokseverdensmester Vitalij Klitsjko, hvis parti Udar er det næststørste i oppositionen, opfordrer sine tilhængere til ikke at give op.

- Vi vil blokere regeringsbygningerne fredeligt og ikke lade dem arbejde, sagde han efter afstemningen ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Han gentog samtidig, at der nu bør gennemføres en generalstrejke.

0 kommentarer
Vis kommentarer