Solcellesagen: Statsministeriet pressede rigsrevisor

Rigsrevisionen skulle begrænse sin granskning af solcellesagen. Enhedslisten og statsrevisorerne er forarget

Statsminister Helle Thornings-Schmidt er kaldt i samråd om sagen.(Arkivfoto)
Statsminister Helle Thornings-Schmidt er kaldt i samråd om sagen.(Arkivfoto)

I al hemmelighed forsøgte Statsministeriet at indskrænke Rigsrevisionens kulegravning af solcellesagen, som handler om en hullet lov og store ekstraudgifter til solcelleanlæg, som aldrig skulle have haft en øre i støtte. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Presset manifesterede sig i et ikke-underskrevet brev, som Statsministeriet ifølge Rigsrevisionen afleverede i revisionens betjentstue i slutningen af september.

Brevet fremgår af dokumenter i Statsministeriet, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, og er stilet direkte til rigsrevisor Lone Strøm.

Her bliver hun opfordret til ikke at undersøge ministeriernes interne og lovforberedende arbejde, der resulterede i den hullede solcellelov.

Foraget
De nye oplysninger forarger formanden for de politisk udpegede statsrevisorer, der som de eneste har beføjelser over for Rigsrevisionen.

- Det er et forsøg på at indsnævre den opgave, som vi har bedt Rigsrevisionen om at løse, siger formand Peder Larsen (SF) til Jyllands-Posten.

Også Enhedslisten er meget kritisk.

Ingen kommentar
- Det er jo helt unikt, at man sender anonyme breve. Det bekræfter, at topembedsmændene har haft et ønske om at stække Rigsrevisionen, siger Per Clausen (EL) til avisen.

Statsministeriet ønsker ikke at kommentere sagen. Venstre har kaldt de fire topministre - Helle Thorning-Schmidt (S), Margrethe Vestager (R), Annette Vilhelmsen (SF) og Bjarne Corydon (S) - i samråd om sagen, skriver Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer