Lars Løkke: Verden siger farvel til en stor leder

Nelson Mandela var symbolet på frihed i Lars Løkke Rasmussens generation, siger V-formanden

(FOTO: AP)
(FOTO: AP)

Det er med stor sorg, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har modtaget nyheden om, at den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela er død.

- I dag er en sorgens dag, hvor vi må sige farvel til en af verdens helt store ledere, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Nelson Mandela opgav aldrig kampen for en verden, hvor mennesker kan leve i fred og frihed. Efter apartheidstyrets fald og det nye Sydafrikas spæde begyndelse fortsatte han sin frihedskamp som mægler i konflikter mange steder på det afrikanske kontinent, siger han.

Venstres formand deltog som ungdomspolitiker i 1980'erne i demonstrationer mod apartheidstyret og racisme. Nelson Mandela var symbolet på frihed, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det var ham og hans kamp for at sikre lige rettigheder for alle mennesker uanset deres hudfarve, vi andre støttede os til, siger V-formanden.

- Jeg håber, at verden i dag vil mindes Nelson Mandela og i den anledning huske på, at fred og frihed er værdier, som langt fra er en given ting for alle mennesker i verden, men som det altid er værd at kæmpe for og værne om, tilføjer han.

Nelson Mandela døde torsdag aften i sit hjem i Johannesburg efter lang tids sygdom. Han blev 95 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer