Nordkorea bekræfter: Diktatorens onkel er udrenset

Styret i Nordkorea bekræfter, at diktator Kim Jong Un's magtfulde onkel har mistet alle sine hverv

Han gik ellers for at være en af de mest magtfulde personer i det lukkede og stalinistiske Nordkorea, men nu er Jang Song-Thaek ikke noget mere.

Det bekræfter Nordkoreas officielle nyhedsbureau KCNA.

- Jang og hans tilhængere begik kriminelle handlinger, der overgår fantasien, og de har påført vort parti og revolution forfærdelig skade, skriver KCNA og henviser til et møde søndag i det kommunistiske partis regerende politbureau.

Sydkoreanske medier rapporterede allerede i tirsdags, at Jang var fjernet fra sin post som næstformand for landets øverste militære råd. To af hans nærmeste skulle være henrettet.

Det kom som noget af en overraskelse, for Jang, der er onkel til Nordkoreas øverste leder, Kim Jong Un, har i en årrække været en af de centrale skikkelser i hierarkiet i Nordkorea.

KCNA skriver, at han er blevet fjernet fra alle sine poster.

Tidligere søndag skrev det franske nyhedsbureau AFP, at alle artikler med henvisninger til Jang er blevet fjernet fra KCNA's hjemmeside. Der dukker ganske enkelt ingen resultater op, hvis man søger på ham.

De to højtstående partifolk, som ifølge sydkoreanske medier er henrettet, findes heller ikke længere i arkivet hos KCNA. De hedder Ri Yong-Ha og Jang Soo-Kil.

Jangs kone, Kim Kyong-Hui, er også fjernet. Hun er søster til den afdøde leder Kim Jong Il, far til den nuværende leder.

0 kommentarer
Vis kommentarer