Nordkoreas leder fjerner sin onkel

Jang Song-Thaek er ikke længere en del af ledelsen i lukkede Nordkorea. Kim Jong Un og politbureauet har fjernet den ham og henrettet to af hans nærmeste medarbejdere

Billede fra 27. juli i år. Nordkoreas leder Kim Jong Un med sin onkel Jang Song Thaek (Foto: AP)
Billede fra 27. juli i år. Nordkoreas leder Kim Jong Un med sin onkel Jang Song Thaek (Foto: AP)

Se video herover artiklen
______________________

Jang Song-Thaek var ikke alene næstformanden for Nordkoreas øverste militære råd, han var også den nærmeste rådgiver for Kim Jong Un, der overtog magten i landet efter sin far.

Jang, der er onkel til Kim Jong Un, blev i weekenden fjernet fra alle sine poster af kommunistpartiets politibureau.

’Jang og hans tilhængere begik kriminelle handlinger, der overgår fantasien, og de har påført vort parti og revolution forfærdelig skade, skriver det officielle nyhedsbureau KCNA, der – ifølge nyhedsbureauet AFP – har fjernet alle artikler om Jang fra arkivet. Man kan ganske enkelt ikke få nogle resultater, når der søges på navnet.

Ifølge sydkoreanske medier blev to af Jangs nærmeste medarbejdere henrettet i november. Det er heller ikke længere muligt hos KCNA at finde artikler med Ri Yong-Ha og Jang Soo-kil.

Jang har været en af de mest centrale skikkelser i Nordkorea, også før nevøen Kim Jong Un overtog ledelsen.

Jangs kone, Kim Kyong-Hui – der er søster til den afdøde leder Kim Jong Il, far til den nuværende leder – er også blevet fjernet fra sine poster.

0 kommentarer
Vis kommentarer