Svindelsag i GGGI

Skeletterne bliver ved at vælte ud af skabet, siger Socialdemokraternes udviklingsordfører om nyt GGGI-rod

Det viser sig nu, at den omstridte klimaorganisation GGGI ikke blot har haft et gevaldigt rod i regnskaber - ligesom Lars Løkke selv har haft det.

To medarbejdere har i 2012 og 2013 ligefrem svindlet for 190.000 kroner i den danskstøttede klimaorganisation Global Green Growth Institute.

Det orienterede Udenrigsministeriet tirsdag aften Folketinget og Rigsrevisionen om, skriver Information.

Opdaget midt i 2013
Svindelsagerne blev opdaget af GGGI's interne revisor "i midten af 2013 i forbindelse med gennemgangen af regler for godtgørelse af ansattes skoleudgifter", oplyser Udenrigsministeriet.

- Jeg kan konstatere, at skeletterne bliver ved at vælte ud af skabet. Man har åbenbart tænkt, at går den, så går den i den her organisation, siger Socialdemokraternes udviklingsordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil til Information.

Udenrigsministeriet har i forbindelse med de tidligere sager om rod i GGGI's økonomi ikke fundet det påkrævet at orientere hverken Folketinget eller Rigsrevisionen.

I går valgte Udenrigsministeriet dog "efter fornyet overvejelse" at orientere Folketinget og Rigsrevisionen.

Det er alvorligt
Udviklingsminister Rasmus Helveg (S) skriver i en mail til Ritzau, at det er i offentlighedens interesse at få sagerne om underslæb i GGGI frem i lyset.

- Denne slags sager er naturligvis altid alvorlige, og vi skal sikre, at der bliver fulgt grundigt op. De to sager viser da også, at både procedurer og den interne kontrol i GGGI er blevet skærpet, og at kontrolmekanismerne virker.

- GGGI lader således til at have håndteret sagerne korrekt. Det er positivt. Rigsrevisionen og Folketinget er i dag blevet orienteret om sagerne, lyder det i kommentaren.

Vil have pengene igen
Ifølge Udenrigsministeriet er pengene i det ene tilfælde blevet modregnet ved personens fratrædelse, mens GGGI i det andet tilfælde forsøger at få omkring 70.000 kroner betalt tilbage.

Ministeriet udelukker ikke, at der kan være gået danske bistandskroner tabt på grund af sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer