Fogh får to måneder mere som chef for Nato

Nato-generalsekretæren får en kort forlængelse for at kunne sidde for bordenden ved endnu et topmøde

Anders Fogh Rasmussen får yderligere to måneder som Natos generalsekretær. Nato oplyser i en pressemeddelelse, at Fogh bliver i jobbet til 30. september 2014.

Den korte forlængelse af Fogh har været ventet. Den ekstra tid giver den tidligere danske statsminister mulighed for at forberede og lede det næste Nato-topmøde, der skal finde sted i Wales 4. og 5. september til næste år.

Den formelle beslutning om at forlænge Fogh er truffet onsdag formiddag på et møde blandt de 28 Nato-landes faste ambassadører i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Fogh var selv til stede ved mødet, hvor han ifølge pressemeddelelsen takkede ja til tilbuddet.

Anders Fogh Rasmussen er Natos 12. generalsekretær og har siddet siden august 2009. Hans oprindelige mandat løb kun til i år, men sidste år fik han et års forlængelse.

Fogh har endnu ikke offentligt givet indikationer af, hvad han kunne tænke sig at lave efter de godt fem år i spidsen for den vestlige forsvarsalliance.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal efterfølge Anders Fogh Rasmussen som Natos civile leder.

Den tidligere italienske udenrigsminister Franco Frattini har som den eneste åbent meldt sig som kandidat. Men det er langtfra givet, at det bliver ham.

Udnævnelsen af en ny Nato-chef ventes i nogen grad at skulle koordineres med den store chefudskiftning, der også skal foregå næste efterår i EU, hvor topposterne som kommissionsformand, EU-præsident og udenrigschef skal besættes.

Nato-topmødet ventes at fokusere på en status over kampmissionen Isaf i Afghanistan og på at udstikke kursen for en mindre trænings- og rådgivningsmission, Resolute Support, der efter planen skal tage over ved udgangen af 2014.

Fogh har også selv sagt, at han vil benytte topmødet til at se mere generelt på Natos fremtid.

0 kommentarer
Vis kommentarer