Helle om 'selfie'-seance: Vi hyggede os

Mindehøjtideligheden for Mandela blev brugt til at sludre om lidt af hvert - og til at møde Michelle…

(FOTO: BESTIMAGE).
(FOTO: BESTIMAGE).

JOHANNESBURG (Ekstra Bladet): Der er vist ingen, der længere kan være i tvivl om, hvor den danske statsminister tilbragte eftermiddagen i går, da hun lettere uventet fik prominent selskab ved mindehøjtideligheden og afskeden for Nelson Mandela i Johannesburg.

At hun så i visse internationale medier, der ikke havde helt styr på listen over statsledere og regenter og derfor er blevet omtalt som ’ukendt embedsmand’, er så en anden ting - men med Helles 'selfie'-billede i adskillige internationale aviser her til morgen, skulle den fejltagelse nu også helt være blevet fejet af banen.

Se også: Helle forarger: Ingen selfie-respekt

Lidt politik blev det til
Men udover at sørge for twitter-opdateringer - vel flankeret af Obama og David Cameron på tribunen, mens det sydafrikanske nationalikon blev hyldet og æret på scenen og af folket, blev der også tid til at sludre om løst og fast med den amerikanske præsident.

- Du udvekslede nogle ord med den amerikanske præsident…?

- Det gjorde jeg ja, svarede Helle Thorning, da Ekstra Bladet mødte hende på vej væk fra mindehøjtideligheden efter Obamas tale, og lyste op i et stort smil.

- Hvad snakkede I om?

- Vi snakkede om alt muligt… Vi snakkede om vores børn og jul og lidt politik også, lød det fra statsministeren - der kort tid forinden fra VIP-tribunen, med netop Obama som sidemand, havde sikret et såkaldt ’selfie’-foto med sig selv, præsident Obama og David Cameron - og fortsatte:

- Vi tog tråden op fra dengang vi mødtes i Stockholm og de spørgsmål, vi diskuterede der, og så talte vi om begivenheder og hyggede os, afslørede statsministeren.

Se også: S-profil forsvarer Helles 'selfie': Jeg havde gjort det samme

Mødte Michelle for første gang
Men hun nåede ikke kun at hilse på præsidenten. Helle Thorning fik på tilskuerrækken også for første gang lejlighed til at hilse og chit-chatte lidt med fru Obama, fortalte hun.

På de pressefotos, hvor Thorning, Obama og Cameron sidder og fjanter, mens de tager et foto, der siden i går er gået verden rundt, ses netop Michelle Obama - først som fjerde person med et stramt udtryk udenfor statsledernes festlige treenighed. Senere har den amerikanske præsidentfrue skiftet plads med sin mand, så hun sidder mellem Helle Thorning og Barack Obama - der i øvrigt ivrigt kysser sin kones fremstrakte hånd.

Barack og Helles hyggemøde sluttede dog allerede på stadion, hvor Helle Thorning midt i ceremonien fik et opkald fra nu afgående justitsminister Morten Bødskov om hans afgang. Mens Thorning i går - efter planen - hastede hjem efter sit lynvisit - deltager Obama fortsat i den formelle bregravelse af Mandela på Søndag i Qunu.

Også Kronprins Frederik, der sjældent går glip af at besøge et stadion og var repræsenteret i Johannesburg, fik i øvrigt lejlighed til at trykke hånd og udveksle hyggeligheder med den amerikanske præsident, da han mødte ham på fodboldtribunen i Johannesburg.

Endnu er intet ’selfie’-billede dog dukket op af dette par…

0 kommentarer
Vis kommentarer