Thailands oppositionsleder tiltalt for drab

Tidligere premierminister er anklaget for at have ladet sikkerhedsstyrker meje demonstranter ned i 2010

Thailands tidligere premierminister Abhisit Vejjajiva er torsdag blevet tiltalt for drab for sin rolle i de blodige militærovergreb, som fandt sted i 2010.

Flere end 90 mennesker mistede livet, og næsten 1900 blev kvæstet under de såkaldte rødskjorte-demonstrationer i Thailands hovedstad, Bangkok. Under Abhisit Vejjajivas styre slog kampklædte sikkerhedsstyrker hårdt ned på demonstranterne.

Abhisit og hans tidligere vicepremierminister, Suthep Thaugsuban, er begge anklaget for at have ladt sikkerhedsstyrker bære og bruge de skarpladte våben, som kostede flere demonstranter livet. Begge har tidligere nægtet sig skyldige.

Abhisit er i dag leder af oppositionen. Tiltalen mod politikeren kommer efter ny politisk uro i landet, hvor vrede demonstranter har krævet premierminister Yingluck Shinawatras regerings afgang.

Abhisit Vejjajiva er løsladt igen, efter at der blev stillet kaution på, hvad der svarer til lidt over tre millioner danske kroner. Det oplyser Abhisits advokat, der fortæller, at den indledende retshøring formentlig finder sted den 24. marts næste år.

Ud over Abhisit Vejjajiva er Suthep Thaugsuban også anklaget for at have udstedt ordre til thailandske sikkerhedsstyrker om at begå drab og forsøg på drab på demonstranter.

Netop Suthep Thaugsuban er frontfigur i de seneste massedemonstrationer mod den nuværende premierminister Yingluck Shinawatra, der i de sidste uger har fundet sted i Thailand - i særdeleshed i hovedstaden Bangkok.

Shinawatra valgte i mandags at opløse parlamentet og udskrive nyvalg. Datoen for valget et foreløbig sat til den 2. februar, men Thaugsuban har afvist nyvalget, da han mener, at regeringen skal træde tilbage til fordel for et "Folkets Råd".

Shinawatra har stor opbakning blandt landbefolkningen i Thailand, og hun vil højst sandsynlig vinde et kommende parlamentsvalg.

0 kommentarer
Vis kommentarer