Slovenske banker har det bedre end frygtet

Slovenien kan klare sig uden hjælp fra de øvrige eurolande, siger EU's økonomikommissær efter stresstest

Eurolandet Slovenien får ikke brug for en hjælpepakke fra udlandet.

Det konkluderer EU's økonomikommissær, Olli Rehn, torsdag efter at have set resultatet af den seneste stresstest af de slovenske banker, som ellers har været genstand for en del bekymring.

- Det står i dag klart, at Slovenien kan komme videre med reparationen af sin finanssektor uden at måtte vende sig til sine europæiske partnere for at få økonomisk hjælp, siger Olli Rehn i en pressemeddelelse.

Stresstesten har undersøgt, hvordan de slovenske banker vil være rustet til at håndtere en tænkt krise.

Den har vist, at de slovenske banker har brug for at få tilført omkring 35 milliarder kroner for at være tilstrækkeligt polstret. De penge vurderes den slovenske regering at være i stand til selv at kunne rejse.

EU-Kommissionen konkluderede for otte måneder siden, at der var uforholdsmæssigt store ubalancer i slovensk økonomi.

Siden har der løbende været rygter om, at Slovenien var på kanten af at blive det næste euroland, der ville få brug for hjælp udefra for at få rettet op på sin økonomi.

Økonomikommissær Rehn sagde dengang, at situationen ville være til at håndtere, hvis bare der blev handlet hurtigt og beslutsomt.

- Selv om der stadig er betydelige udfordringer, er jeg glad for nu at kunne sige, at det indtil videre har været tilfældet.

- Det er godt nyt, og det illustrerer både den afgørende vigtighed af myndighedernes beslutsomme handling og det faktum, at eurozonens generelle økonomiske genrejsning er godt undervejs, siger Olli Rehn.

0 kommentarer
Vis kommentarer