Vilhelmsens forgænger skal også under lup i Zornig-sag

Karen Hækkerups (S) tid som socialminister bliver omfattet af undersøgelse af tildelingen af Zornig-million

Den nyudnævnte justitsminister, Karen Hækkerup (S), bliver også genstand for den advokatundersøgelse, der skal klarlægge forløbet omkring tildelingen af en million kroner til projektet 'Stemmer på kanten', som socialminister Annette Vilhelmsen (SF) lovede, før ansøgningsfristen til puljen udløb.

Undersøgelsen kommer nemlig også til at omfatte tiden under Hækkerup, som sad i ministeriet inden Vilhelmsen. Det skriver Politiken.

- Det er vigtigt, at undersøgelsen omhandler den verserende sag og optakten til denne. Det vil sige, at vi skal længere tilbage for at se, hvornår forbindelserne mellem 'Stemmer på kanten' og Socialministeriet starter, siger Finn Sørensen, Enhedslistens socialordfører, til Politiken.

Også Venstre bifalder, at undersøgelsen inddrager tiden under Karen Hækkerup.

Sagen udspringer af, at Annette Vilhelmsen i slutningen af august kom til at love hele millionpuljen til Lisbeth Zornigs projekt 18 dage før ansøgningsfristens udløb, og før Stemmer på kanten overhovedet havde søgt.

Siden er det kommet frem, at Stemmer på kanten kendte til puljens oprettelse før alle andre ansøgere.

Pressechefen for Socialministeriet og pressechefen for Stemmer på kanten koordinerede sågar lanceringen af puljen, så det ikke kom til at se 'meget aftalt ud.

Socialminister Annette Vilhelmsen ønsker ikke at udtale sig om sagen til Politiken. Det har heller ikke været muligt at få et interview med hendes forgænger Karen Hækkerup.

Men sidstnævntes særlige rådgiver afviser, at der ligger en forhåndsaftale med 'Stemmer på kanten' fra Hækkerups ministertid.

Annette Vilhelmsen var torsdag i samråd om sagen, hvor hun påtog sig ansvaret for forløbet. Efterfølgende indstillede Enhedslisten, at Vilhelmsen får en såkaldt næse.

0 kommentarer
Vis kommentarer