Afgørelsens time for Merkel: SPD-stemmer tælles op

Lørdag bliver resultatet af socialdemokratisk urafstemning om tysk regeringsgrundlag offentliggjort

(Foto: Morten Nystrup)
(Foto: Morten Nystrup)

4000 særligt indkaldte personer er lørdag morgen gået i gang med at tælle tusinder og atter tusinder af socialdemokratiske stemmer op i en nedlagt banegård i Berlin.

Resultatet af optællingen er altafgørende for, om Tyskland næsten tre måneder efter forbundsdagsvalget omsider får en ny regering.

SPD's knap 475.000 medlemmer har den seneste uge i en hidtil uset urafstemning skullet stemme ja eller nej til det regeringsgrundlag, partitoppen fik forhandlet på plads med Angela Merkels borgerlige CDU/CSU sidst i november.

SPD's partiformand, Sigmar Gabriel, vil sent lørdag eftermiddag fortælle, om partifællerne har fulgt hans opfordring til at bakke op om regeringssamarbejdet med de kristelige demokrater.

I tilfælde af et ja, vil Merkel tirsdag morgen blive genvalgt til kansler af Forbundsdagen, hvorefter den tredje store koalition i forbundsrepublikkens historie senere på dagen kan blive taget i ed.

I tilfælde af et nej, vil tysk politik blive kastet ud i kaos, da CDU-formand Merkel så bliver nødt til at starte helt forfra og indlede forhandlinger med De Grønne, mens hele den socialdemokratiske partiledelse ventes at træde tilbage.

/ritzau/dpa

0 kommentarer
Vis kommentarer