Cameron til Thorning: Lad verden se 'selfie'

David Cameron mener, at Helle Thorning bør donere berømt selvportræt til velgørenhed

Smil! Helle Thorning knipser det famøse selvportræt sammen med kollegerne David Cameron og Barack Obama. (Polfoto)
Smil! Helle Thorning knipser det famøse selvportræt sammen med kollegerne David Cameron og Barack Obama. (Polfoto)

Statsminister Helle Thorning (S) har afvist at offentliggøre det berømte selvportræt, som hun tog sammen med premierminister David Cameron og præsident Barack Obama ved mindehøjtideligheden for Nelson Mandela i Sydafrika.

Men den britiske premierminister opfordrer nu den danske statsminister til at sælge billedet og donere pengene til velgørenhed, hævder britisk avis.

- Helle ønskede at slette det, men Cameron opfordrede hende til at lade være. Han påpegede, at billedet kunne indbringe en masse penge, siger en kilde til The Sunday Times.

Ifølge kritikkerne opførte Helle Thorning sig som en kåd teenager, da hun sad ved siden af Barack Obama under mindehøjtideligheden.

Hun sludrede lystigt med den amerikanske præsident og hev på et tidspunkt mobiltelefonen frem og snuppede et selvportræt med sine kolleger. Samtidig skulede Michelle Obama småsurt til trioen.

Helle Thorning fortalte senere Ekstra Bladet, at hun bare 'havde hygget sig' med præsidenten og i øvrigt ikke havde planer om at lade os andre se selvportrættet.

- Det er ikke et særlig godt billede, sagde hun.

Helle Thorning er gift med Stephen Kinnock, der er søn af den tidligere leder af Labour-partiet i England, Neil Kinnock. Det var med til at overtale David Cameron.

- Når man bliver spurgt af et medlem af Kinnock-familien, kan man jo ikke sige nej, lød David Cameron forklaring i det britiske parlament om sin rolle i ’selfie-gate’.

0 kommentarer
Vis kommentarer