Forsørger til fem: Billigere at sige mit arbejde op

Morten Guldhammer og kæresten mister 7.000-8.000 kr. om måneden på grund af gensidig forsørgerpligt - Det havde været billigere for mig at sige op og gå på kontanthjælp, siger han

Morten Guldhammer fra Aalborg går fra 1. januar kraftigt ned i indkomst, på grund af gensidig forsørgerpligt. Hans kæreste Majbrit er på kontanthjælp. (Foto: Rene Schütze)
Morten Guldhammer fra Aalborg går fra 1. januar kraftigt ned i indkomst, på grund af gensidig forsørgerpligt. Hans kæreste Majbrit er på kontanthjælp. (Foto: Rene Schütze)

Hjælp os: Kommer du i klemme i forbindelse med den nye kontanthjælpsreform? Send os en mail 1224@eb.dk eller sms (1224 alm. takst)

Morten Guldhammer fra Aalborg flyttede sammen med sin kæreste Majbrit, mens han var kontanthjælpsmodtager.

På det tidspunkt var han langtidssygemeldt på grund af en brækket ryg.

- Halvandet år efter kom jeg så i godt arbejde, og så fik vi lige pludselig trukket den her ned over hovedet, med at jeg skal forsørge hende, siger den 39-årige forsørger.

Hans kæreste er langtidssygemeldt og på kontanthjælp. Men den får hun efter den nye kontanthjælpsreform frataget fra 1. januar pga. gensidig forsørgerpligt. Parret har to hjemmeboende børn tilsammen i det daglige, og hver anden weekend har de tre hjemmeboende børn.

- Økonomisk set er det 7.000-8.000 vi mister om måneden, som jeg skal forsørge min kæreste med. Og dermed havde det været billigere for mig at sige mit arbejde op, og gå på kontanthjælp igen, siger Morten Guldhammer.

Han er produktionsmedarbejder på en vindmøllefabrik i Aalborg. De har ikke ønsket at involvere deres 12-årige datter i situationen endnu.

- Jeg har solgt min bil, og vi prøver at få udgifterne så langt ned vi kan. Gamle kreditorer har fået at vide, at der ikke er penge til at betale regningerne, siger Morten Guldhammer, der også har gammel gæld fra en tidligere konkurs.

Han kalder situationen utroligt trels.

- Vi er jo nærmest tvunget til at gå fra hinanden. Men kærligheden skal vinde, siger den 39-årige far.

Familiens budget:

Morten og Majbrits månedlige udgifter:17.400,-

Morten og Majbrits rådighedsbeløb før reformen: 9600,-

Morten og Majbrits rådighedsbeløb efter reformen: 3100,-

De mister i alt 6500 kr. om måneden i kontanthjælp i forbindelse med reformen

0 kommentarer
Vis kommentarer