Annonce:
Annonce:

Naturstyrelsen gemte penge i falske projekter

I strid med reglerne opfandt embedsmænd i Naturstyrelsen fiktive konti, så de slap for at returnere overskud

Annonce:
Følg Politik

Kritikken af Naturstyrelsen er hård, efter at Rigsrevisionen ved en gennemgang af regnskaberne konstaterede en højst ejendommelig praksis.

Gennem længere tid har embedsmændene ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten opereret med to fiktive projekter, hvor de har skrabet et tocifret millionbeløb sammen.

Pengene var blevet i overskud på andre projekter, men i stedet for at føre dem tilbage til statskassen, beholdt styrelsen pengene på de to konti. Herfra blev de brugt til at dække løbende budgetoverskridelser på andre projekter.

Det har fået Rigsrevisionen til at uddele karakteren 'ikke tilfredsstillende', hvilket er den hårdest mulige kritik fra den kant.

Rigsrevisionen har derudover fundet en række andre uregelmæssigheder i Naturstyrelsens bogføring, der har ført til, at det samlede regnskab for 2012 endnu ikke er godkendt.

Kort før jul blev Naturstyrelsens direktør Niels Christensen fyret. Regnskabsafdelingen er desuden blevet styrket med fem årsværk.

Miljøminister Ida Auken (SF) ønsker ikke at udtale sig om sagen, men departementschef Henrik Studsgaard skriver i en mail, at det i forbindelse med direktørfyringen '"også har spillet en rolle, at der ikke har været orden i regnskabsføringen.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: