Israels forsvarsminister har skabt harme i USA

Israels forsvarsminister kalder John Kerrys fredsdiplomati for 'en uforståelig besættelse'

Det Hvide Hus fordømte tirsdag Israels forsvarsminister, som skulle have talt meget dårligt om den amerikanske udenrigsminister, John Kerrys, fredsbestræbelser i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

En talsmand for Det Hvide Hus, Jay Carney, siger, at det er højst upassende, at den israelske forsvarsminister, Moshe Yaalon, har kaldt Kerrys fredsdiplomati for 'en uforståelig besættelse og udtryk for et Messias-komplek'.

- At drage tvivl om udenrigsminister Kerrys motiver og forvrænge hans forslag er ikke noget, vi ville vente at høre fra en forsvarsminister hos en nær allieret, siger Carney.

En anden højtstående amerikanske embedsmand tilføjer:

- I Udenrigsministeriet venter vi, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, offentligt giver udtryk for sin uenighed med de erklæringer, som er blevet fremsat om Kerry.

Netanyahu er allerede på kant med Washington på grund af de jødiske bosættelser i områder, hvor palæstinenserne ønsker en stat.

Den israelske forsvarsminister blev citeret for udfaldet mod Kerry i det populære dagblad Yedioth Ahronoth.

- Udenrigsminister John Kerry, som er kommet ned til os på en meget beslutsom måde, og som handler ud fra en uforståelig besættelse og et Messias-kompleks, kan ikke lære mig en eneste ting om konflikten med palæstinenserne, skal Yaalon have sagt ved et lukket møde.

Ordstriden mellem Israel og USA kommer på et kritisk tidspunkt. Kerry forlod for få dage siden Mellemøsten, uden at der var blevet fastlagt en ramme for de videre fredsforhandlinger mellem israelerne og palæstinenserne.

Men efter sit 10. besøg i regionen som udenrigsminister insisterer den amerikanske udenrigsminister på, at der er sket fremskridt.

Kerry forsøgte at kickstarte forhandlingerne mellem israelerne og palæstinenserne i juli efter tre års dødvande, men der er kun sket meget få fremskridt.

0 kommentarer
Vis kommentarer