Uro i Ukraine: 50 aktivister anholdt i Kijev

Anholdelserne kommer i kølvandet på massedemonstrationer, der kulminerede søndag og hundredvis er såret

Politiet i Ukraine har anholdt 50 aktivister for deres rolle i de seneste dages voldsomme sammenstød mellem demonstrationer og sikkerhedsstyrker i hovedstaden Kijev.

Ukraines indenrigsministerium oplyser, at 26 af aktivisterne er varetægtsfængslet, og 22 andre er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Anholdelserne er del af en større retssag i kølvandet på massedemonstrationer, der kulminerede søndag med flere hundredtusinder mennesker på gaden i hovedstaden.

Demonstrationerne begyndte i protest mod en ny lov, der gør det yderst vanskeligt at demonstrere i landet. Loven blev vedtaget i sidste uge og trådte i kraft tirsdag i denne uge.

163 politibetjente er såret under kampene, og 80 af dem har været indlagt på hospital.

Blandt andet har politiet i den tidligere sovjetrepublik været i blodige sammenstød med demonstranter, da disse forsøgte at nå frem til regeringsbygninger.

Regeringen beskriver de 50 anholdte som de "mest aktive" aktivister under uroen.

Ifølge aktivisterne i landet er flere hundreder blevet såret under sammenstødene.

Situationen i Ukraine har været ustabil siden november, da landets regering og præsident Viktor Janukovitj afviste at underskrive en handels- og associeringsaftale med EU.

Efterfølgende besluttede regeringen at indgå en omfattende økonomisk aftale med Rusland, som ukrainerne i forvejen var afhængige af på grund af gæld til russerne, som leverer gas.