Opposition: Samtaler med Janukovitj gav intet resultat

Politiet vil rydde plads for demonstranter, og det skal undgås, siger oppositionensleder Vitalij Klitsjko

Samtaler mellem Ukraines premierminister, Viktor Janukovitj, og landets opposition har tilsyneladende ikke ført noget konkret med sig.

Det siger i hvert fald oppositionens repræsentanter, efter at et møde mellem parterne har fundet sted onsdag foranlediget af de seneste dages voldsomme sammenstød.

En af oppositionens frontfigurer, den tidligere verdensmester i boksning Vitalij Klitsjko, sagde til tusinder af demonstranter på Uafhængighedspladsen i hovedstaden Kijev, at der ikke kom noget positivt svar på deres krav i løbet af det tre timer lange møde.

- I dag forbereder (politiet) sig på at rydde pladsen. Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre dette, siger Vitalij Klitsjko.

- Hvis præsidenten ikke reagerer i morgen, vil vi gå i offensiven, siger han og udløser et brøl fra folkemængden.

Fem personer har mistet livet onsdag, og flere end 300 er såret.

Billeder fra det franske nyhedsbureau AFP, som har dækket sammenstødene i Kijev onsdag, viser blandt andet, at kampklædt politi kaster en brandbombe efter demonstranterne, som svarer igen med samme våben.

De værste steder ligner det krig.

Uroen brød for alvor ud i Kijev, da regeringen forleden vedtog en ny lov, der gør det nærmest umuligt at afvikle demonstrationer.

Oppositionen har holdt store demonstrationer, efter at regeringen sidste år afviste at underskrive en associerings- og handelsaftale med EU, hvorefter Ukraine indgik omfattende aftaler med Rusland.

0 kommentarer
Vis kommentarer