DF afviser militært indgreb i Syrien

Det internationale samfund skal ikke gribe ind militært i Syrien, siger DF's udenrigsordfører Søren Espersen

DF's udenrigsordfører Søren Espersen. (Foto: AP)
DF's udenrigsordfører Søren Espersen. (Foto: AP)

Syrien er et sammensurium af politiske og religiøse interesser, som har kastet landet ud i en uoverskuelig, blodig borgerkrig. Den skal det internationale samfund og Danmark holde sig ude af.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen. Han er uenig med sin radikale kollega, tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, som vil gribe militært ind, hvis ikke den syriske regering og opposition om et halvt år danner en samlingsregering.

- Vi vil ikke engagere os i den syriske borgerkrig. Det er et sammensurium. Ingen aner, hvad sandheden er. Man plejer at sige: Det første, der forsvinder i krigen, er sandheden. Jeg ved ikke, hvem der er de gode, og hvem der er specielt onde, siger Søren Espersen.

- Det er vores dilemma i en borgerkrig. Derfor skal vi ikke være med.

Dansk Folkeparti har afvist at støtte den dansk-norske FN-aktion, som skal fjerne den syriske præsident, Bashas al-Assads, kemiske våben. Partiet er imod, at en snes danske livvagter med blot håndvåben skal beskytte FN's hollandske udsending, Sigrid Kaag.

Tirsdag offentliggjorde den britiske avis The Guardian en rapport med fotografier, som angiveligt beviser tortur og systematiske drab på knap 11.000 fanger i Syrien. Rapporten med tusinder af fotos af dødelig tortur stammer fra en syrisk afhopper.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kræver de ansvarlige stillet for Den Internationale Straffedomstol (ICC).

- Billederne er fuldstændig forfærdelige. De ansvarlige skal stilles for Den Internationale Straffedomstol, siger Nikolaj Villumsen.

Spørgsmål: Skal vi skærpe tonen overfor det syriske regime?

- Jeg håber meget, at fredsforhandlingerne bærer frugt. Der er nok ikke grund til den helt vilde optimisme, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer