Pinlig sag for Fogh: Overskrider milliardbudget

Anders Fogh Rasmussen er en mand med et stålsat ydre, men ifølge et tysk onlinemagasin er NATO's generalsekretær kommet på glatis i forhold til byggeriet af Natos nye hovedkvarter

Anders Fogh Rasmussen er Natos 12. generalsekretær og har siddet siden august 2009.(FOTO: AP)
Anders Fogh Rasmussen er Natos 12. generalsekretær og har siddet siden august 2009.(FOTO: AP)

Anders Fogh Rasmussen er god til at pleje sit statsmands-image.

NATO's generalsekretær løber ture om morgenen omgivet af bodyguards, han er altid upåklageligt klædt og ansigtet ligner en statue.

Sådan som han også gjorde det, da han var dansk statsminister.

Se også: TV: Anders Fogh advarer Ukraines regering

Men nu risikerer hans image at få alvorlige ridser i lakken.

Ifølge det tyske online magasin Spiegel er den nemlig helt gal med økonomien i forhold til det gigantiske nye NATO-hovedkvarter, som er under opbygning..

Rod i økonomien
Ifølge magasinet er Fogh allerede i gang med at samle en bunke af alt det, han har opnået som generalsekretær, som han kan præsentere ved NATO-topmødet i september.

Men ifølge magasinet, så bliver det altså ikke udelukkende et glansbillede, som Anders Fogh kan præsentere.

Se også: Fogh sender skarp advarsel til Afghanistans Karzai

Byggeriet af hovedkvarteret vil nemlig overskride budgettet, som ellers i forvejen var fastsat til ikke mindre end knap otte milliarder kroner.

To mia. ekstra, tak
Det blev ifølge Spiegel konkluderet allerede på et møde i NATO i december 2013. Men det er ikke noget, Anders Fogh Rasmussen hidtil har valgt at informere offentligheden og de 28 medlemslande, der poster penge i NATO, om.

Se også: Fogh fordømmer politiets fremfærd i Ukraine

Hvor meget budgettet overskrides er uklart. Men ved et møde i januar forklarede projektleder Tony Carruth, at konsortiet bag projektet havde brug for yderligere to milliarder kroner for at kunne færdiggøre det nye hovedkvarter.

Komplekst projekt
Det er ikke muligt at få en kommentar fra Anders Fogh Rasmussen til det økonomiske rod.

I stedet har Ekstra Bladet indhentet en skriftlig kommentar fra NATO's talsperson Oana Lungescu.

Her bekræfter hun, at konsortiet har lagt en ekstraregning på bordet for at kunne færdiggøre byggeriet af hovedkvarteret. Hvor meget ekstraregningen lyder på, ønsker hun ikke at komme ind på.

Oana Lungescu vælger blot at konstatere:

'Opførelsen af det nye NATO-hovedkvarter er et stort og komplekst projekt med unikke egenskaber, der er baseret på sikkerhedskrav. Ved sådanne projekter er der en risiko for ekstra krav i forhold til omkostninger og tid.'

0 kommentarer
Vis kommentarer