Byen Homs er prøveballon ved Genève-møde

- Folk spiser græs ... og dyr som katte og hunde. De lever med en hungersnød, siger talsmand for opposition

Diskussionerne mellem Syriens krigsførende parter i Genève om at få bragt nødhjælp frem til belejrede indbyggere i byen Homs er en "prøveballon", før de overordnede forhandlinger om fred kan komme i gang, siger oppositionen.

- Homs er som en prøveballon, siger Louay Safi, som er talsmand for oppositionens Nationale Koalition og medlem af oprørernes forhandlingsdelegation i den schweiziske by.

- Det, som sker i dag og i morgen, er en optakt til forhandlinger mandag om en overgangsregering. Det er mandag, vi tager dette emne op, siger Safi, der talte med journalister om processen på andendagen af de direkte møder mellem parterne.

- Hvis regimet ikke åbner humanitære korridorer for mennesker, der sulter ihjel, så betyder det, at regimet ønsker en militær løsning - og ikke en politisk løsning, siger han.

- Nødhjælp til den centrale by Homs, hvor indbyggerne næsten dagligt bliver bombarderet med granater og kæmper for at overleve, vil forhåbentligt blive en optakt til aftaler, der sikrer mad til alle sultende syrere under belejring, siger han.

Ifølge Safi forhandler FN med den lokale guvernør om at bringe 30 ton fødevarer ind til den gamle bydel i Homs til over 500 civile familier i byens oprørskontrollerede centrum, der er omringet af militæret.

- Folk spiser græs ... og dyr som katte og hunde. De lever med en hungersnød, siger han.

Parterne mødtes igen sent søndag formiddag og indledte forhandlinger under ledelse af FN-mægleren Lakhdar Brahimi.

Der kom ikke væsentlige resultater ud af de første direkte forhandlinger mellem repræsentanterne for Syriens regering og den syriske opposition lørdag.